Електронната система за събиране на пътни такси работи от юли 2011 г. Таксата се събира от всички превозни средства с тегло над 3,5 тона, включително автобуси с повече от 9 места.

Тези превозни средства трябва да бъдат оборудвани с пътни такси viaBOX, когато преминават по платени пътища и магистрали. Преносът на данни се базира на микровълнова технология.

Таксите могат да бъдат платени по два начина: автоматично (метод на последващо плащане) или предварително плащане (предплащане).

Последващото плащане е удобен и лесен начин: трябва да вземете поръчаното viaBOX устройство в една от сервизните точки в Полша. По-късно трансакциите ще бъдат отразени във фактурите на UTA.

Предварително плащане – устройството viaBOX трябва да се зареди преди всяко пътуване, можете да го направите на всички сервизни пунктове в Полша (минимална сума за попълване: 120 PLN, около 30 EUR).

И в двата случая полският оператор на пътните такси viaTOLL удържа депозит за всяко устройство viaBOX – 30 EUR (120 PLN), което може да се плати чрез UTA карта.

предимства:

  • Благоприятни условия за забавяне на плащането
  • Услуга: ние се грижим за всички административни въпроси
  • Всички пътни такси ще бъдат включени в фактурите на UTA
  • Актуална информация