От 1 юли 2013 г. в Унгария, за автомобили с тегло над 3,5 тона, е въведена нова система за таксуване HU-GO. Обхваща магистрали и национали. Автобуси и превозни средства до 3,5 заплащат винетки, тъй като новата система е извън обхвата на тези категории превозни средства.

Тази система на пътни такси се базира на предплащане за отсечката, в зависимост от началната и крайната точка на маршрута (между които са възможни не повече от 4 спирки) и данните за превозното средство (номер на държавата, държава, евро класа, брой оси, тегло). В допълнение, таксата зависи от: използваната категория път, дължината на отсечката, категорията на превозното средство и евро класата.

Можете да закупите устройства за отчитане на пътната такса на терминали, разположени на пътя, да ги намерите в пунктовете за обслужване и на някои бензиностанции. Тези пунктове са разположени в цялата страна. В допълнение, вградените устройства могат да бъдат поръчани по интернет , през сайта на HU-GO (www.hu-go.hu). Като алтернатива на HU-GO устройствата, на бензиностанции, които приемат UTA  карти, можете да закупите така нар. релационни билети.

Релационния билет- тикет за отсечка трябва да бъде закупен преди влизане на пътя. Задължително е да се следва предварително избраната отсечка. В противен случай се начисляват глоби. Билетът може да се използва само веднъж.

В случай на нова информация за пътните такси в Унгария, ние ще ви уведомим.

Пътна мрежа