При преминаване през пътната мрежа на Австрия, автомобилите с общо тегло над 3,5 т. трябва да платят такса за пропътувана отсечка. С UTA можете да изберете един от двата възможни начина за заплащане на австрийските пътни такси. Един от тях е бордовото устройство GO-Box. GO-Box е устройството, с което можете да заплащате всички такси за пътища и мостове.

Възможни методи на разплащане с помощта на GO-Box устройството:

  • Последващо плащане (отложено плащане)
    Този начин на плащане ще Ви позволи да заплатите по- късно пропътуваните отсечки. Изберете UTA за Ваш партньор и всички начислени такси за австрийски пътища ще бъдат включени в UTA фактури.
  • Предварително заплащане (предплащане)
    Избирайки този начин на плащане, ще трябва предварително да заредите GO-Box  устройството си, след което можете да използвате австрийските пътна мрежа до достигане на лимита от предплатената сума. Можете да заредите устройството с помощта на UTA картата

И в двата случая австрийският оператор ASFINAG ще Ви таксува с депозит за GO-Box устройството в размер на 5 евро.

За да поръчате бързо и удобно устройство GO-Box чрез UTA, трябва само да подпишете формуляр за поръчка, който вече ще бъде обработен от  нашите UTA специалисти. Освен това, при спешен случай, можете да поръчате устройство, като изпратите формуляр за поръчка директно в  Австрия по факс: 00800/88268362 (безплатно в цяла Европа).

След обработка на поръчката, ще получите e-mail от ASFINAG по електронна или обикновена поща, която съдържа кода за получаване на устройството (16 цифри с баркод). Устройството ще бъде издадено в една от сервизните  точки на GO-Box ,след представянето на кода и регистрациония талон на превозното средство.

Ако Ви е необходима допълнителна информация не се колебайте да се свържете с нас.

TOLL2GO: Едно устройство – за Германия и Австрия

За по-удобно разплащане на пътни такси за превозни средства с общо тегло ≥ 12 т. в Германия и Австрия, използвайте едно устройство Toll Collect (TC-OBU).

За настоящи и нови клиенти ASFINAG TOLL2GO и Toll Collect предлагат метод на последващо плащане.

Предимства:

  • Toll Collect – едно устройство в Германия и Австрия.
  • Безжично свързване на GO-Box с TC-OBU
  • Всички транзакции са отразени в един UTA акаунт.

За да използвате тази услуга, трябва да изпратите Вашата заявка директно през портала за самообслужване на ASFINAG (SelfCare).

След проверка на Вашето заявление и получаване на потвърждение, Toll Collect активира опцията за австрийски пътища в TC-OBU устройството. ASFINAG ще Ви уведоми по електронна поща, както и в индивидуалния Ви достъп (SelfCare Portal) за успешното активиране на отчитане на австрийските пътни такси чрез Toll Collect.

След получаване на потвърждение, устройството Toll Collect може да се използва и в Австрия за заплащане на пътни такси. Ако преди това сте инсталирали GO-Box на превозно средство, и междувременно сте активирали отчитане на австрийска птна такса чрез  Toll Collect, трябва да върнете GO-Box устройството, в някой от сервизните пунктове на GO-Box колкото е възможно по-скоро, за да избегнете начисляването на двойна пътна такса.

За повече информация се обърнете към UTA.